Απροστάτευτα δεκάδες παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Νοσοκομεία χωρίς εποπτεία και ειδική φροντίδα – Τους προσφέρουν μόνο τα στοιχειώδη // Παιδίατρος Σωτήρης Σεμερτζιάν –ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Περισσότερα από 80 παιδιά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία Παίδων της Αττικής χωρίς φύλαξη και ειδική φροντίδα, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές πρόνοιας. Παιδιά τα οποία απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον με σκοπό να προστατευθούν, καταλήγουν στα… αζήτητα των νοσοκομείων για μήνες ελλείψει κατάλληλων προνοιακών δομών.
Για το θέμα μίλησε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Παιδίατρος και Επιμελητής Α’ ΕΣΥ, στο Κέντρο Υγείας Ίου, Σωτήρης Σεμερτζιάν.

«Tα παιδιά αυτά μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Παίδων με εντολή εισαγγελέα ώστε να εξεταστούν και στη συνέχεια να προωθηθούν σε προνοιακές δομές. Ωστόσο μένουν έως και εννέα μήνες εκεί χωρίς ειδική φροντίδα. Τα παιδιά περιφέρονται στο νοσοκομείο χωρίς να τα ελέγχει κανείς».

Ο Παιδίατρος Σωτήρης Σεμερτζιάν ως ειδικευόμενους στο Παίδων “Αγία Σοφία” το 2019 έζησε από κοντά την κατάσταση και πίεσε και ο ίδιος ώστε να δοθεί λύση. Ωστόσο…

«Τόσα χρόνια δεν απολογήθηκε, δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς, δεν εφαρμόστηκε κάποιου είδους πρόληψη. Και όλο αυτό έχει αντίκτυπο και στα παιδιά που νοσηλεύονται. Έχουν κατά καιρούς συμβεί πολλά» είπε ερωτηθείς για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης 7χρονου από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα μαγαζιά στην περιοχή των Λαδάδικων-Πλημμύρισε ο υποσταθμός της ΔΕΔΔΗΕ
Επόμενο άρθροΈκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης