Απροσπέλαστα νοσοκομεία λόγω του χιονιά – Υγειονομικοί δούλεψαν τέσσερις βάρδιες σερί – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Απελπιστικά τα όσα περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. Έκανε λόγο για «απόλυτο μπάχαλο».

«Έκλεισε η Μεσογείων για περισσότερες από 5 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι στα 20 μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής που είναι σε αυτό τον οδικό άξονα δεν είχαν πρόσβαση περιστατικά, ακόμη και έκτακτα. Φανταστείτε να κάνουν 5 και 6 ώρες να φτάσουν στο νοσοκομείο σοβαρά έκτακτα περιστατικά, πόσο κίνδυνο έχουν για τη ζωή τους», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

«Ακόμη και νοσοκομεία του κέντρου όπως το «Σωτηρία» είχαν πάρα πολύ χιόνι στον περιβάλλοντα χώρο τους με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει ακόμα και η μεταφορά του φαγητού στις κλινικές. Έγινε με δυσκολία και μεγάλη καθυστέρηση», πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, στο ΚΑΤ δεν εμφανίστηκε κάποιο εκχιονιστικό μηχάνημα με αποτέλεσμα η πρόσβαση στους ασθενείς να είναι αδύνατη. Το προσωπικό αναγκάστηκε και έμεινε στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν υπήρξε μέριμνα» υπογράμμισε τονίζοντας ότι «συνάδελφοι σήμερα έκαναν την τέταρτη βάρδια σερί γιατί δεν μπορούν άλλοι συνάδελφοι να προσεγγίσουν το νοσοκομείο από το σπίτι τους».

«Έπρεπε να γίνει ένας σχεδιασμός. (…) Ήξεραν πού θα πέσει χιόνι».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΑττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Βασίλης Χαλκιάς
Επόμενο άρθροΣτο νοσοκομείο άνδρας που έπεσε από σκάλα στη Θεσσαλονίκη