Για την ακρίβεια που διατηρείται στα ύψη, την αισχροκέρδεια αλλά και την καταστροφή προς την οποία οδεύει ο πρωτογενής τομέας μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Ένωσης εργαζομένων καταναλωτών, Απόστολος Ραυτόπουλος.

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ λέει ότι το 2022 ο μισθός του Έλληνα μειώθηκε κατά 7,4% και να πω επίσης αυτό που είπε ο κεντρικός τραπεζίτης ότι στις εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά τα κόμματα ότι “με μέτρο τα μέτρα”(…) Το 2022 ήταν μια χρονιά που, λόγω πανδημίας υπήρχαν χρήματα να διατεθούν για fuel pass, market pass κλπ. Αυτά το 2023 θα τελειώσουν. Φανταστείτε τι θα γίνει το 2024» ανέφερε αρχικά ο κ. Ραυτόπουλος.

«Σήμερα, η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έχει μειωθεί κατά 41% και ο μισθός του κατά 7,2% σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT, της ELSTAT και του ΟΟΣΑ. Σήμερα ο μισθός φθάνει για 18 ημέρες και μετά ξεκινούν τα δανεικά. Φανταστείτε τι θα γίνει μετά τις εκλογές του 2023 και το 2024», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, που δε δείχνει να μειώνεται, ο κ. Ραυτόπουλος είπε:

«Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το εξής. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, λόγω του ότι όλο το ηλιέλαιο έρχονταν από την Ουκρανία, κόστιζε 3,5 ευρώ. Σήμερα, που ο πόλεμος μαίνεται, το ηλιέλαιο έφτασε στο 1,70ευρώ. Γιατί άραγε έγινε αυτό το πράγμα; Αφού ο πόλεμος συνεχίζεται. Αυτό μας δείχνει την μεγάλη κερδοσκοπία, την μεγάλη αισχροκέρδεια που υφιστάμεθα από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα»

«Συμφωνούμε ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Αλλά μη λησμονούμε ότι η δεύτερη βαριά βιομηχανία είναι ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος έχει αφεθεί στην τύχη του. Παράγουμε μόνο το 12% του βοοειδούς που απαιτείται για κατανάλωση. Το υπόλοιπο 88% είναι εισαγόμενο(…) Είμαστε οι καλύτεροι πελάτες της Ε.Ε.» κατέληξε ο κ. Ραυτόπουλος.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Κωνσταντινίδης (Σύζυγος θύματος των Τεμπών): «Οι νεκροί δεν έχουν κομματική ταυτότητα κύριε Πρωθυπουργέ!»
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Οι νεκροί του εγκλήματος των Τεμπών θα δικαιωθούν μόνο όταν οι υπεύθυνοι καταλήξουν στη Φυλακή»