Την αποκλειστική είδηση για κατάθεση μήνυσης εναντίον 14 ατόμων που θεωρούν υπεύθυνα για το έγκλημα των Τεμπών,αποκάλυψε το πρωί ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος ενός εκ των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μέσω του FOCUS FM 103.6 και του Στέφανου Δαμιανίδη.

“Μήνυση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου, πρωθυπουργού

Κωνσταντίνου Καραμανλή του Αχιλλέως, τεως υπουργού μεταφορών και υποδομών, Γεωργίου Γεραπετρίτη, του Βασιλείου, υπουργού επικρατείας και εκτελούντος χρέη υπουργου μεταφορών και υποδομών …” 

Ο κατάλογος των ονομάτων περιλαμβάνει υφυπουργούς,  γενικούς γραμματείς υπουργείων, την πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής σιδηροδρόμων, διευθύνοντων συμβούλων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train.

“Οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν είναι αριθμοί. Μας δίνουν δύναμη και το σύνθημα “προχωρήστε μπροστά, μη φοβάστε”. Το έγκλημα δεν ήταν  Θεού, ήταν θέλημα ανθρώπων. Αυτοί οι ανθρωποι που εγκλημάτισαν, πρέπει να λογοδοτήσουν.Ευθύνη υπάρχει και σε αυτούς που είναι προφυλακισμένοι, αλλά και σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το ότι 15 χρόνια δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα για τα οποία έχει πληρώσει αμέτρητα χρήματα ο ελληνικός λαός. Η κρατική αναλγησία, έφτασε στο σημείο να γίνει στο σιδηρόδρομο, το παγκοσμίως ακατόρθωτο γεγονός. Αποφασίσαμε λοιπόν να βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη να φέρει σε πέρας αυτό που είναι ταγμένη. Σήμερα θα υποβάλουμε στο δικαστικό μέγαρο Λαρισας μήνυση ονομαστικά σε 14 άτομα που έχουν ευθύνη”.

Όπως αναφέρει ο κος Κωνσταντινίδης η μήνυση που θα κατατεθεί, δεν αφορα μόνο το σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, αλλά μπορεί να συμμετέχει όλος ο ελληνικός λαός . 

“Το κείμενο της μήνυσης είναι εξαιρετικό, εμπεριστατωμένο σε όλα τα επιπεδα, συμμετέχουν εξαιρετικοί νομικοί”, συμπλήρωσε ο κος Κωνσταντινίδης. “Είναι το ελάχιστο χρέος απέναντι σε κάθε αδικοχαμένο θύμα της τραγωδίας. Να βρούμε μία νόμιμη οδό, αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρηθούν και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, εκει που τους αξίζει, στη φυλακή”.

Ο κος Κωνσταντινίδης μιλησε και για την χθεσινή  συγκέντρωση πορεία που πραγματοποίησαν  οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, στις Σέρρες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το κάλεσμα, η  συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο στη συμβολή των οδών Ερμού και Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενάντια στην «προκλητική υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή», 

” Όταν ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη, ήταν βροχερή η ημέρα. Είμασταν ομως πεπεισμένοι ότι τα αγγελουδια μας στον ουρανό θα την κάνουν φωτεινή , όπως και έγινε.

Ήταν μια δυναμική διαδήλωση. Ο σύλλογος έχει υποχρέωση να δείχνει την παρουσία του. Το σύνθημα πάντα είναι “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ  – 57 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ” .  Κάναμε την εκδήλωσή μας στον πεζόδρομο των Σερρών, είπαμε για τις απόψεις και τις δράσεις μας.

Ο κόσμος έδωσε δυναμικό παρών μετά το κάλεσμά μας. Η πορεία μας ξεκίνησε από τους πεζόδρομους της πόλης και κατεληξε στην πλατεία, στο γραφείο του κου Καραμανλή”.

Προηγούμενο άρθροK. Γρίβας: «Υπάρχει κίνδυνος μετά τις εκλογές το πολιτικό σχήμα που θα προκύψει να προχωρήσει σε μια γεωπολιτική αυτοκτονία»
Επόμενο άρθροΟ Κυριάκος Βελόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή νοθεία στην κάλπη