Αποκλειστική συνέντευξη των συλληφθέντων για τη ρίψη του Σταυρού μπροστά στον Λευκό Πύργο – ΗΧΗΤΙΚΟ.

Στον Focus Fm103,6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησαν οι δύο πρωταγωνιστές των γεγονότων του Λευκού Πύργου ανήμερα των Θεοφανείων.

«Η αστυνομία ήταν εκεί γιατί θα κατέβαινε πολύς κόσμος. Είναι λογικό με τέτοια αστυνομική παρουσία να κατέβει ο κόσμος; Και εγώ ίσως να μη κατέβαινα, αν έβλεπα αυτό το πράγμα. Με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν “δεν μπορώ να περάσω, είναι από παντού κλειστά”. Κι όμως, πάλι ήρθε κόσμος απλά ήταν διαλυμένος» σημειώνει η Έλενα Θεολόγου. Ερωτηθείσα γιατί δεν υπήρχε ιερέας στο σημείο ανέφερε «έχουμε μιλήσει με 50 ιερείς στο σύνολο, όλοι μας είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν». Ανέφερε δε, ότι δύο ιερείς είχαν πει ότι θα μεταβούν στο σημείο αλλά το ακύρωσαν μετά τις ανακοινώσεις για νέα κυβερνητικά μέτρα.

Για «αστυνομοκρατούμενο καθεστώς σε ολόκληρη την παραλία» μίλησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζιαμπάζης. «Μας προσήγαγαν και μας πήγαν στα υπόγεια της ΓΑΔΘ. Υποστήκαμε το γνωστό φακέλωμα, μια ταλαιπωρία αναμονής τριών-τεσσάρων ωρών και στο τέλος είχαμε ένα “κέρασμα” τα 300άρια». Τα εν λόγω πρόστιμα, όπως είπε, επιβλήθηκαν για άσκοπη μετακίνηση. «Κατάλαβα ότι οι αστυνομικοί δεν το έκαναν αυτό με τη θέλησή τους αλλά απλά και μόνο επειδή εκτελούσαν εντολές εκ των άνωθεν. Αυτή την αίσθηση έχω», είπε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η περισυλλογή χριστουγεννιάτικων δένδρων από το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Θέρμης.
Επόμενο άρθροΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης- 11/1 κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων.