Ακούστε την καταγγελία της αδελφής του Σολωμού Σολωμού στον Focus FM 103.6
για το μνημείο που έφτιαξε για τον αδερφό της ο Νότης Σφακιανάκης, το έστειλε δύο φορές στην Κύπρο και η κυπριακή Κυβέρνηση δεν το τοποθέτησε γιατί είπαν ότι δεν ήταν κατάλληλο, όπως τονίζει.

Η Σκεύη Σολωμού σε αποκλειστική της συνέντευξη τονίζει ότι ο αδελφός της «πίστευε πολύ στον ελληνισμό στη σημαία μας».

Η ίδια περιέγραψε πώς έζησε την τραγική ημέρα της δολοφονίας: «Εκείνες τις μέρες δούλευα… δεν μπορούσα να παραστώ στις διαδηλώσεις που γίνονταν και το άκουσα μετά που ήρθα από την εργασία μου για τον Τάσο. «Για τον αδερφό μου, επειδή ήταν τέτοιες ημέρες, πήρα ένα κασετοφωνάκι στη δουλειά και άκουγα τα γεγονότα. Και εκείνη τη μέρα τον δολοφόνησαν τον αδερφό μου. Άκουγα στο ραδιοφωνάκι τα γεγονότα αλλά όταν είπαν ότι χτύπησαν κάποιον, είπαν άλλο όνομα, δεν είπαν το όνομα του αδερφού μου, αντί Σολάκης είπαν Τσολάκης. Έκαναν λάθος το όνομα. Και ήρθε ο σύζυγός μου να με πάρει από τη δουλειά και λέω εντάξει, μου έμεινε μισή ώρα, δεν πειράζει, να τελειώσω τη δουλειά μου. Μου λέει έλα να σε πάρω, γιατί χτυπήσαν λίγο πάνω στο πόδι τον αδερφό σου. Λέω εντάξει, να πάω. Με πήρε στο νοσοκομείο. Κατέβηκα να δω τον αδερφό μου, ότι ήταν λίγο χτυπημένος. Μόλις μπήκα στο νοσοκομείο, στην είσοδο, βρήκα έναν ανιψιό μου και μου λέει «συλλυπητήρια». Τότε έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν το πίστευα. Δεν το χωρούσε το μυαλό μου…» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της υπογράμμισε ότι «αντί μνημείου, εκεί που σκότωσαν τον αδελφό μου άνοιξαν οδόφραγμα. Να περνά ο εισβολέας ανενόχλητος από ‘δω…».

«Ένα μνημείο έκανε ο Σφακιανάκης για να, τόσα χρόνια περίμενε ο άνθρωπος, να μπορέσουνε να το βάλουνε εκεί ή κάπου αλλού…» σημείωσε τονίζοντας «το έκανε ο άνθρωπος το μνημείο, το έστειλε και στην Κύπρο και δεν βρήκαν ούτε τόπο να το βάλουν, ούτε και, δεν ήταν κατάλληλο, λένε, για να μπει κάπου».

Προηγούμενο άρθροΠατέρας Σολωμού Σολωμού στον Focus FM 103.6: «Να ενεργοποιηθούν τα εντάλματα σύλληψης των Τούρκων δολοφόνων»
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Δεν ξεχνούμε τη θυσία του Τάσου Ισαάκ – Δεν ξεχνούμε ούτε το όραμα του ήρωα: Απελευθέρωση, η μόνη λύση