Αποκάλυψη-σοκ από Politico: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει πιστοποιητικό εμβολιασμού στην ΕΕ

Σε μία αποκάλυψη-σοκ προχώρησε το Politico, το οποίο αναφέρει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζει την ΕΕ για να υιοθετήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει (για αρχή)!

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, όπως αποκαλύπτει η ευρωπαϊκή έκδοση του Politicο με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζει την αναγκαιότητα για την εισαγωγή ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού στις μετακινήσεις μεταξύ χωρών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ Μητσοτάκης σημειώνει ότι «Είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη μέλη». Ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής αποκατάστασης της ελεύθερης κυκλοφορίας… είναι, απαραιτήτως, θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας». Και ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι «αυτό θα προσφέρει επίσης ένα θετικό κίνητρο για να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες ενθαρρύνονται να υποβληθούν σε εμβολιασμό».

Προηγούμενο άρθροΣκέψεις να ανοίξει η αγορά στις 18 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΗ αγορά πρέπει να ανοίξει – Tο 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο, θα βρεθούν στο δρόμο 250.000 εργαζόμενοι// Γ. Καββαθάς στον Focus FM