Αποκαλύψεις από τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο για τα εθνικά μας θέματα – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 103.6

Σημαντικές από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπακυριακόπουλο για τα εθνικά μας θέματα στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση.

«Είχαμε δύο διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τα συστημικά μέσα στην Ελλάδα ως θρίαμβοι και μεγάλη δικαίωση. Η πρώτη, για να πάμε στην… απαλή αποκάλυψη ήταν οι δηλώσεις του Υπουργού πετρελαίου της Λιβύης, της παράνομης κυβέρνησης της Λιβύης, του παράνομου Υπουργού πετρελαίου, ο οποίος έλεγε “να τα βρούμε με την Ελλάδα, με την Αίγυπτο και με την Κύπρο”. Και άρχιζαν και πανηγύριζαν εδώ τα ΜΜΕ ότι “ορίστε, μάς δικαιώνει ο παράνομος Υπουργός της Λιβύης”, γιατί είναι παράνομη η κυβέρνηση στη Λιβύη, να το τονίσω. Και διαβάζω εγώ τις δηλώσεις και λέει όντως να τα βρούμε με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Ρωτώ εγώ: Τι δουλειά έχει η Λιβύη με την Κύπρο; Από πότε συνορεύει η Λιβύη με την Κύπρο και θέλει να τα βρει με την Κύπρο; Δηλαδή αναγνωρίζουμε και πανηγυρίζουμε για το ότι η Λιβύη νομιμοποιεί για άλλη μια φορά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που καθιστά ότι η τυορκική και λιβυική ΑΟΖ εφάπτεται της κυπριακής;» αναρωτήθηκε.

«Τι είναι αυτά που ακούμε; Και το παρουσίασαν ως θρίαμβο. Και ανατρέχω σε παλαιότερες δηλώσεις, πριν από λίγους μήνες, του ίδιου Υπουργού, ο οποίος έκανε διθυράμβους για το παράνομο τουρκολιβυικό μνημόνιο, λέγοντας ότι “απελευθερώνει τις δυνάμεις της Λιβύης”. Και έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και πανηγυρίζουν για τις δηλώσεις ενός παράνομου ανθρώπου οι οποοίες συνιστούν ακρωτηριασμό της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Γιατί η Λιβύη δε συνορεύει στα βόρεια με την Κύπρο. Ούτε με την Τουρκία. Συνορεύει μόνο με την Ελλάδα και με την Ιταλία. Με κανέναν άλλον» τόνισε.

«Το δεύτερο, ακόμα πιο εξωφρενικό! Βγαίνει η έκθεση του Κονγκρέσου το απόγευμα. Εγώ θα σας πάω, λοιπόν, σε ένα έγγραφο χάρτη που υπάρχει στην αναφορά. Έχει την κυπριακή ΑΟΖ, προσέξτε, την κυπριακή ΑΟΖ. Η μισή είναι με μπλε (σ.σ χρώμα) στα νότια, η άλλη μισή είναι κόκκινη. Και υπάρχει από πάνω η εξής αναφορά: “ H AΟΖ διεκδικείται ταυτόχρονα από την Κύπρο και την τουρκική δημοκρατία της Βορείας Κύπρου! Ο χάρτης της Κύπρου με την ΑΟΖ διχοτομημένη (μπλε και κόκκινη) και η λεζάντα είναι: “διεκδικείται (η ΑΟΖ) ταυτόχρονα από την Κύπρο και την τουρκική δημοκρατία της Βορείας Κύπρου”. Και εμείς πανηγυρίζουμε για μία έκθεση, η οποία έχει την παράνομη, την ανύπαρκτη τουρκική δημοκρατία της Βορείας Κύπρου ως ισοδύναμη με την Κύπρο μας. Και εμείς πανηγυρίζουμε!» ανέφερε ο κ. Παπακυριακόπουλος.

Για τις εκλογές υπογράμμισε: «Η προσωπική μου άποψη και αίσθηση είναι ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κυριολεκτικά. Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας εκτός και αν υποχρεωθεί η κυβέρνηση να προσφύγει στις κάλπες. Και θα υποχρεωθεί μόνο εάν υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα, εσωτερική αναταραχή. Διότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, με τα πεπραγμένα της σημερινής, θα είχε κάνει εκλογές εδώ και πάρα πολύ καιρό και θα είχε φύγει». «Γιατί πιστεύουν ότι δε πρόκειται να ξαναγίνουν ποτέ κυβέρνηση, αυτή είναι η δική μου αίσθηση, οπότε θα κάτσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα, εξαντλώντας το περιθώριο που τους δίνει το Σύνταγμα», σημείωσε.

Προηγούμενο άρθροΝτραγκ Κουίνς και Ντραγκ Παιδιά
Επόμενο άρθροΑντί να τιμούν, τιμωρούν τους ακρίτες μας – «Η κυβέρνηση δεν μας στηρίζει» – Χωρίς ειδική εύνοια για τη θέρμανση οι κάτοικοι στη Φλώρινα