Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη (6/9) η σχετική πλατφόρμα stegastiko.minedu.gov.gr για την υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την προσεχή Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου.
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την ΑΑΔΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.
Αυτό αφορά όσους δικαιούχους δεν υπέβαλλαν αίτηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας το μεγαλύτερο μέρος των δικαιολογητικών θα ελέγχεται μέσω αυτόματης διασύνδεσης ηλεκτρονικής εφαρμογής με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από όπου αντλούνται τα σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με την περίπτωση ιδ’ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4174/2013 (Α΄170), όπως προστέθηκε με το άρθρο 60 του ν. 4415/2016 (Α΄159).
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021 θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο (προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του ενός).
Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος Ακαδημαϊκής Ταυτότητας σε ισχύ και να είναι και κάτοχος Α.Φ.Μ.. Διευκρινίζεται ότι η υπηκοότητα αφορά μόνο στο πρόσωπο του φοιτητή και όχι στων γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Προηγούμενο άρθροEπίδομα παιδιού: Στις 9/9 κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές που φτάνουν σε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας