Από σήμερα οι ψηφιακές πλατφόρμες διανομής θα παρέχουν στους εργαζόμενούς τους μοτοσικλέτα και κράνος

Την υποχρέωση να παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στους εργαζομένους τους έχουν από σήμερα οι επιχειρήσεις στον κλάδο της διανομής, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook, ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για αποκατάσταση μιας πολύχρονης αδικίας σε βάρος των διανομέων.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού αναφέρει:
Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση.

Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!

 

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη
Επόμενο άρθροΝέες έκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης