Από σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Ξεκινά σήμερα η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr/

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Πριν προχωρήσετε σε δημιουργία αίτησης για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, θα πρέπει πρώτα να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή σας θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Προηγούμενο άρθροΙράκ: Πρώτος θάνατος από χολέρα μετά την επανεμφάνιση της νόσου
Επόμενο άρθροΑ.Τσίπρας: Είναι προστάτης των καρτέλ σε ενέργεια και καύσιμα η κυβέρνηση