Απίστευτο περιστατικό στη Μυτιλίνη: Ξύπνησε από το κώμα λίγο πριν δωρίσουν τα όργανά του

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς ένας 17χρονος που βρισκόταν σε κώμα ύστερα από τροχαίο, επανήλθε στη ζωή λίγο πριν οι γιατροί αποφασίσουν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Το νεαρός από την Μόλυβο, είχε χτυπήσει στο κεφάλι σοβαρά σε τροχαίο τον περασμένο Αύγουστο και είχε υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή. Οι γιατροί είχαν «σηκώσει τα χέρια ψηλά» κι μητέρα του Ταξιάρχη αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του. Τότε ως από θαύμα ο εγκέφαλος του 17χρονου άρχισε να δίνει σημεία ζωής και επέστρεψε στη ζωή λίγη ώρα πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη.
Όλα ξεκίνησαν στο βράδυ της 28ης του περασμένου Αυγούστου στο πανηγύρι για τα Νιάμερα της Παναγιάς στη Στύψη. Ο Ταξιάρχης έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξεκινά να επιστρέψει με το δίκυκλο του στο χωριό του, στο Μόλυβο, εμπλέκεται σε τροχαίο και τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι.
Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά από δύο χειρουργεία η κατάσταση του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Σοβαρά πλέον με τις εγκεφαλικές λειτουργίες μηδενισμένες συζητιέται να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη. Και η μητέρα του δίνει την έγκριση της να δοθούν τα όργανα του Ταξιάρχη για μεταμοσχεύσεις. Λίγες ώρες μετά κι ενώ όλοι περιμένουν το τέλος, ο εγκέφαλος του αρχίζει να αντιδρά. Όλοι μιλάνε για θαύμα. Στις 8 Νοεμβρίου ανήμερα της γιορτής του και της γιορτής του προστάτη του Αρχαγγέλου, ο νεαρός μεταφέρεται σε κανονικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Σήμερα ο Ταξιάρχης έχει επανέλθει πλήρως. Βρίσκεται σε Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι της Κορινθίας για να αντιμετωπίσει τα κινητικά του προβλήματα. «Κινείται με πατερίτσες, αλλά και αυτό θα ξεπεραστεί» λέει η μητέρα του. Σε λίγο καιρό θα επιστρέψει στη Μυτιλήνη, θα ακολουθήσει μια ακόμα επέμβαση αποκατάστασης.
Πηγή: stonisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάτα: 61χρονος εκπαιδευτικός κατηγορείται για την αποπλάνηση της κόρης του
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Παρίστανε τον τεχνικό της ΔΕΗ και άρπαξε 7000 ευρώ