Μετά το κυβερνητικό μπάχαλο με τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν τελικά σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών… “Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών“.

Όσο για τις μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά.

Η ανακοίνωση:

¨”Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας”.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης η μαθητική παρέλαση θα γίνει την 27η Οκτωβρίου στην Τσιμισκή, ενώ στους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, όπως και στην υπόλοιπη χώρα στις 28 Οκτωβρίου.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έκτακτες διακοπές νερού
Επόμενο άρθροΝέος σεισμός αναστάτωσε την Κρήτη