
Απίστευτη πρόκληση από την Άγκυρα ανήμερα της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του αναφέρει ότι καταδικάζει την ”αρμενική τρομοκρατία”, την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ η Τουρκία!
Συγκεκριμένα η ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει τα εξής:
«Τα ψέματα δεν διαστρεβλώνουν μόνο την ιστορία, αλλά και αθώες ζωές. Δεν έχουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους συναδέλφους μας που μαρτύρησαν από την αρμενική τρομοκρατία! Αφήστε τους να κοιμηθούν ήσυχα, δεν θα υποταχθούμε σε κανένα ψέμα και καταπίεση».
Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από την αντιπολίτευση και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τουρκίας.
Ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι:
«Αν ο Μπάιντεν χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία» στο ετήσιο προεδρικό μήνυμα που θα δώσει στις 24 Απριλίου, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών διωγμών για τους Αρμένιους διανοούμενους της Οθωμανικής Κωνσταντινούπολης το 1915, αυτό θα ήταν μια πράξη «άδικη και απαράδεκτη».
Η Meral Akşener, ηγέτης του μικρότερου κεντροδεξιού αντιπολιτευόμενου Good Party (İYİP) σε δήλωση της αναφέρει ότι «η εύθραυστη κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας φέρει προ των ευθυνών τους ηγέτες και των δύο χωρών. Η προτεραιότητα των βραχυπρόθεσμων υπολογισμών θα βλάψει τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων και λαών και θα εμπλέξει τις μελλοντικές γενιές που θα έρθουν».