Την περιπέτεια που βίωσε μετά την εισβολή αγνώστων στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, μετέφερε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη η κ. Μαρία.

«Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη, όπου γυρνώντας από την εργασία μου, βρίσκω το σπίτι σε μία απίστευτη κατάσταση. Είχε γίνει διάρρηξη, μπήκαν από την πόρτα. Μου κλέψαν ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας, τσάντες επώνυμες, στο σπίτι δε βρήκαν χρυσαφικά και χρήματα, άρα πήραν ότι μπορούσαν να εκμετελλευτούν και κατάφερα να εντοπίσω τη μία συσκευή μου σε κάποιο σημείο στο κέντρο της πόλης (ακριβή διεύθυνση), μέσω συστήματος εντοπισμού που διαθέτει», ανέφερε αρχικά η κ. Μαρία.

«Καλώ το 100, οι άνθρωποι πηγαίνουν να ελέγξουν το σημείο και μετά από λίγη ώρα ενημερώθηκα για προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, ενός Πακιστανού και τριών Γεωργιανών. Μαθαίνω ότι έγινε ένα τσεκάρισμα, αλλά δε βρέθηκε το δικό μου μηχάνημα μεταξύ των κλοπιμαίων, καθώς κάνανε αγοραπωλησίες των αντικειμένων. Επιστρέφω, λοιπόν, για να προσθέσω στην κατάθεσή μου το στοιχείο με το “στίγμα” που εξακολουθούσε να “δείχνει” το σημείο», συμπλήρωσε.

«Τελικά εκφράζω την ανησυχία μου στις Αρχές για παρουσία συνεργού, αλλά απ’ ότι κατάλαβα, έχουν σημειωθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά, γιατί όσος χρόνος χρειάστηκε για μένα, ώστε να επιστρέψω στο σημείο και μεσολάβησε ένα δίωρο, άλλαξε το “στίγμα” που δίνονταν. Εγώ πήγα στο “νέο” σημείο, όπως μου είπαν, αλλά η Αστυνομία άργησε. Ένας περίοικος με ρώτησε τι συνέβη και όταν του είπα τι ψάχνω, μου υπέδειξε ένα σημείο όπου συγκεντρώνουν τα κλοπιμαία(…)

Τους άφησα να κάνουν τη δουλειά τους (σ.σ αστυνομικούς), κάποια στιγμή αργά το βράδυ πήγα να μάθω την εξέλιξη της υπόθεσης και μου είπαν ότι χτύπησαν την πόρτα και δεν άνοιξε κανείς παρά μόνο ακούστηκε το γάβγισμα ενός σκύλου. Μετά από εντολή ανώτερου αποχώρησαν από το σημείο. Την επόμενη μέρα, έγινε εκ νέου προσπάθεια και βρέθηκε ο Πακιστανός, αλλά δεν υπήρχε τίποτα μες το χώρο. Την Πέμπτη το βράδυ χάθηκε και το “στίγμα” οριστικά, όλη την Παρασκευή αγνοείτο και όταν κατά τύχη εκ νέου το αναζήτησα, η συσκευή βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη»

Η απογοήτευση της καταγγέλουσας είναι φανερή στα λεγόμενά της, ενώ πλέον δηλώνει ανασφαλής και φυσικά χωρίς ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις Αρχές, που μόνο αποφασιστικά δε φαίνεται να έδρασε στην περίπτωσή της.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για το θέμα της αποφυλάκισης Σειραγάκη
Επόμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ε.ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης