Απίστευτες καταστροφές στην Κρήτη απο την κακοκαιρία.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από την Κρήτη καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας από πολλές περιοχές του νησιού ήταν σαρωτικό. Η περιοχή της Χερσονήσου ήταν αυτή που βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο «μάτι του κυκλώνα», ενώ το μέγεθος της καταστροφής είναι ακόμα δύσκολο να μετρηθεί.

Το βράδυ της Τρίτης η πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό, μιας εγκύου από την περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες – έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς έφτασε η ώρα του τοκετού, όπως αναφέρει το cretalivenews.gr
Μόνο στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, η Υπηρεσία δέχτηκε 450 κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβετικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Μιχάλη Σεληνιωτάκη, μέχρι το βράδυ ειχαν γίνει 37 διασώσεις, εκ των οποίων 22 ήταν ανήλικα παιδιά και 3 άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, κατολισθήσεις προκάλεσαν προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου Δημήτρη Κόκκινο οι καταστροφές είναι μεγάλες σε υποδομές και οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων να αποφασίσει το κλείσιμο των δύο περιφερειακών δρόμων του Περάματος.

 

Προηγούμενο άρθροΜ.Πομπέο: «Οδεύουμε σε μια ομαλή μετάβαση προς μια δεύτερη προεδρική θητεία Τραμπ»
Επόμενο άρθροΚαραντίνα: Σκέψεις για νέα μέτρα – Στο «τραπέζι» απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00