Για διάφορα διλλήματα που αφορούν ευαίσθητα θέματα όπως οι εκτρώσεις και οι αποτεφρώσεις νεκρών, αλλά και την περιπέτειά του με το Νόμο μίλησε στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Πάτερας Στυλιανός Καρπαθίου.

Ο προσκεκλημένος κλήθηκε να ορίσει τη “Σαρακοστή”, που σύμφωνα με πολλούς αποτελεί ευκαιρία…αδυνατίσματος:

«Η Σαρακοστή είναι σαράντα μέρες οι οποιες ξεκινούν από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνουν με το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι σαράντα μέρες με νηστεία, προσευχή, περισσότερη συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας, ετοιμαζόμαστε για τη Μεγάλη Εβδομάδα, κορυφή της οποίας είναι το Άγιο Πάσχα» και συνέχισε για το θέμα των κιλών:

«Η νηστεία σημαίνει θυσία. Θυσία για το Θεό. Είναι κομμάτι του ίδιου μας του εαυτού, το οποίο το δίνουμε στον εαυτό. Η δίαιτα είναι μια ναρκισσιστική υπόθεση. Γιατί να αδυνατίσεις μέσα στην περίοδο της Νηστείας; Δε μπορεί να στρέφεται η Νηστεία στο βιολογικό μας καλό»

Το σχόλιο του Πάτερ Στυλιανού για τη θέση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου επί των εκτρώσεων και των αποτεφρώσεων ήταν :

«Αναφορικά με τις εκτρώσεις, η θέση της Εκκλησίας ήταν σαφής και απροϋπόθετη. Τα “αλλά”, τα οποία δυστυχώς θέτονται από τον Αρχιεπίσκοπο, δεν υπάρχουν στην παράδοση της Εκκλησίας. Και το θέμα της καύσης των νεκρών έχει συζητηθεί. Είναι ασύμβατη με τη Χριστιανική πίστη. Ήμουν και εγώ παρών στη συζήτηση. Υπάρχουν και συνοδικές αποφάσεις επί αυτού(…)Κάνουν την εξόδιο ακολουθία στο ναό για να ξεφύγουν και να πάνε κατευθείαν στα αποτεφρωτήρια.  Γίνεται (σ.σ. η αύξηση των αποτεφρώσεων) με την ανοχή της Κεντρικής Διοίκησης, παρά τις συνοδικές αποφάσεις(…) Προσέξτε τι λέει και στο “Πιστεύω”: Ο Κύριος απέθανε και ετάφη»

Ο πάτερ επισήμανε τη διαφορά μεταξύ καύσης και αποτέφρωσης:

«Η καύση των νεκρών γινόταν και στην αρχαιότητα και σημαίνει τη γρήγορη διάλυση των μαλακών μορίων του σώματος. Διότι έπρεπε να ενtαφιαστούν τα οστά. Ενώ η αποτέφρωση γίνεται σε 1000 βαθμούς Κελσίου και το σώμα δε γίνεται σκόνη και τα υπολείμματα στο κρεματόριο αλέθονται!(…) Δε μπορεί να τελείταi Ακολουθία όταν κάποιος επιλέγει την αποτέφρωση. Τελεία και παύλα»

Για την “προσπάθεια αφανισμού του από τα πράγματα της Εκκλησίας”:

«Ήξερα ότι θα έχω συνέπειες. Έχω εκατομμύρια μαρτύρων και ομολογητών(…) Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Από τη στιγμή κατά την οποία θέλουν να μας κάνουν να σιωπήσουμε, δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα έγγραφα(…) Είναι άκυρα αυτά τα οποία κάνουν(…) Δε με αγγίζουν και είμαι έτοιμος για όλα. Δε μπορούν να μου αφαιρέσουν την Ιεροσύνη» και πρόσθεσε:

«Ήταν πέντε αρχιερείς. Το 85% του χρόνου το είχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου. Το υπόλοιπο 15% δε μίλησε κανείς άλλος. Και μου λέει ο συγκεκριμένος: “Δε μας ενδιαφέρει για τις… ξαφνικίτιδες Εμείς σε δικάζουμε γιατί πήρες αντίθετη θέση στα εμβόλια από αυτή της Ιεράς Συνόδου. Δεν ενδιαφερόμαστε για τις ιατρικές και ερευνητικές ενέργειες. Και μου έκανε νεύμα να σιωπήσω. Έχουμε όμως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου όλα θα καταρριφθούν»

Και συνέχισε: «Επειδή μίλησα για την αλήθεια να ζητήσω συγγνώμη. Πριν από λίγες ηέρες, ακούστε. Αρχιερεύς ο οποίος έπεισε κάποιον εκ των Πιστών να εμβολιαστεί τον έθαψε πέντε μέρες μετά γιατί πέθανε από το εμβόλιο(…) Πεθαίνουν τους ανθρώπους τους και πάραυτα λειτουργούν. Δεν ευθύνομαι εγώ. Ξέρουν ότι τα έμβρυα δολοφονήθηκαν για τα εμβόλια, αλλά φορούν τις μήτρες τους και λειτουργούν»

 

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης των σορών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λέει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Δεν φταίει μόνο ο σταθμάρχης φταίνε τα τρία κόμματα που υποκριτικά σήμερα κάνουν πως θλίβονται»