Σωματεία, συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες καλούν σε κινητοποιήσεις αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες και δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων, ανοίγει σήμερα με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ και συγκέντρωση στις 11 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Στην Θεσσαλονίκη στις 11:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αύριο, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και του Προαστιακού, θα παραμείνουν ακινητοποιημένες.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία ολόκληρο το 24ωρο.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ, θα ανακοινώσουν σήμερα τις αποφάσεις τους.
Ωστόσο, αν δεν απεργήσουν, αναμένεται να επιλέξουν τις σπαστές στάσεις εργασίας, ώστε να διευκολυνθεί η μετάβαση των απεργων στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι συνδικαλιστικά καλύπτονται από την ΑΔΕΔΥ.

Και οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος απαιτεί να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ζητά να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστούν σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές.

 

Προηγούμενο άρθροΒροχερός ο καιρός σήμερα – Έντονα φαινόμενα στα δυτικά
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Φορτηγό παρέσυρε πεζό και έπεσε πάνω σε δύο άλλα οχήματα