Κύμα απεργιακών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων έχει πυροδοτήσει η ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη.

Εργατικά κέντρα και συνδικάτα, ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και εργαζόμενοι στο δημόσιο δίνουν σήμα για απεργιακό ξεσηκωμό και καλούν στα σημερινά συλλαλητήρια.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ οι φαρμακοποιοί  κάνουν στάση εργασίας. Δεμένα τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για το προσεχές χρονικό διάστημα προανήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, εκφράζοντας την στήριξη της στην πανεργατική απεργία.

Οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης θα είναι απροσπέλαστο, αφού τα καλέσματα για τις σημερινές κινητοποιήσεις είναι πολλά. Οι δύο βασικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν, το μεσημέρι στις 12:00 και το απόγευμα στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ο χορός των κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει στις 10:30 στην πλατεία της Καμάρας, όπου κάλεσμα απευθύνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ καθώς και συλλογικότητες του α/α χώρου.

Επίσης, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναρχικές συλλογικότητες δίνουν ραντεβού αρχικά στις 11:00 στην Καμάρα και στη συνέχεια το απόγευμα στις 18:00.

Επίσης στις 18:00, εργαζόμενοι του efood θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο.

Στις 19:00, φοιτητές, μαθητές, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες και κόμματα καλούν σε κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα (12.00), στην πλατεία Κλαυθμώνος (12.30) και στα Προπύλαια (12.30), ζητώντας να αποδοθούν οι ευθύνες και να δοθούν απαντήσεις για την τραγωδία.

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Τοπικές βροχές και σήμερα – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΕπίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα