Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα σύμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, με συνδικάτα και συλλόγους να συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι οργανώσεις των συνταξιούχων.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, Μετρό, ηλεκτρικό και Τραμ. Ακόμη, δεμένα θα μείνουν σήμερα τα πλοία στα λιμάνια.

Παράλληλα, τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα λοιπόν θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στις 11:30, στα Προπύλαια

Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στη Θεσσαλονίκη, μετά την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για τις 11:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου καλούν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, ενώσεις γονέων και φοιτητικοί σύλλογοι.

Στις 10:00 κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μαζί με φοιτητικούς συλλόγους καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 10:00. Την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο καλούν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση στις 11:30 στον ΟΣΕ, με σύνθημα «Ακούστε τις φωνές».

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Επόμενο άρθρο«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Πάρο: Η καταιγίδα μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια