Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Παραλύει η χώρα – «Ο μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει»

Παραλύει σήμερα η χώρα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ακρίβεια και τους μισθούς. Με κεντρικό σύνθημα «ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει», η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένες για σήμερα τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στις 10:00, μέλη της ΟΚΔΕ και διανομείς θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας. Στις 10:30, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα. Την ίδια ώρα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Για τις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πορεία.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Χωρίς μετρό, τραμ και τρόλεϊ η Αθήνα.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία.

Συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ προχωρούν σήμερα σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Με ζέστη και αφρικανική σκόνη η σημερινή μέρα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Χωρίς νερό περιοχή του Ευόσμου