Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Μετά από δυο χρόνια αναμονής ακυρώνονται τα χειρουργεία – Θα κινδυνεύουν ασθενείς – HXHTIKO

Για έλλειψη προετοιμασίας όσον αφορά το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας μίλησε στον Focus FM γιατρός του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου. “Η εποχή της αμεριμνησίας που έζησε η κυβέρνηση (…) μετά την επιτυχή αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, μάς οδήγησε να μη θυμόμαστε διαρκώς ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα” τόνισε ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, επισήμανε ότι το Νοσοκομείο Παπανικολάου έχει γίνει σχεδόν νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid, έχει ανασταλεί το 80% της υπόλοιπης δραστηριότητάς του. Για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι έχει ήδη περιορίσει κατά 50% τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σταματούν τα απογευματινά ιατρεία και αναστέλλονται χειρουργεία. Σημείωσε δε, ότι “η λίστα αναμονής στο Παπαγεωργίου φτάνει τα δύο χρόνια” ενώ οι πολίτες τώρα μαθαίνουν ότι τα προγραμματισμένα χειρουργεία ματαιώνονται. “Θα υπάρχει επιβάρυνση της υγείας ανθρώπων που ακόμη και απλό να είναι το χειρουργείο που περίμεναν, θα καθυστερήσει” τόνισε ο κ. Παπαστεργίου ενώ μίλησε και για ψυχολογικές επιπτώσεις σε βάρος των πολιτών.

Αναφορικά με τις προσλήψεις, ανέφερε ότι ναι μεν έχουν γίνει, αλλά πολύ λιγότερες από αυτές που χρειάζονται.

Τέλος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι “δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική και τις ευθύνες ως παιχνίδι επικοινωνίας, σπεύσαμε να πανηγυρίσουμε γιατί πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά ξεχάσαμε ότι ο αγώνας τελειώνει στο 90’… ελπίζω να μην είναι καταστροφικό το τελικό αποτέλεσμα”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Παπαστεργίου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Γάκης: 962 λιγότεροι θάνατοι το 2020 σε σχέση του 2019 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΚαλαμαριά: Αναστέλλονται οι δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις λόγω καραντίνας