Απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, ισχύει στον Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, από τις 08:00 σήμερα το πρωί, 17-08-2023 μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Αφορά συγκεκριμένα τις περιοχές Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου, όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς για σήμερα είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στον δήμο Αριστοτέλη σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει καθημερινά η πολιτική προστασία.

Για την εφαρμογή του μέτρου γίνεται δεκτός ο σχεδιασμός της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Πολυγύρου που περιλαμβάνει τα εξής:

  • Τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς.
  • Η απομάκρυνση όλων των ευρισκόμενων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία της Π.Ε. Χαλκιδικής.
  • Καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.
  • Δήμος και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων της Π.Ε. Χαλκιδικής των παραπάνω περιοχών, να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής.

Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 129 του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022). Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα για τέσσερις ώρες περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣτους 110 έφτασαν οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη