Απαγόρευση κυκλοφορίας: Από αύριο σε ισχύ το νέο μέτρο

Οι μόνες εξαιρέσεις αφορούν εργαζόμενους με πιστοποίηση εργοδοτών και με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την «Εργάνη», και μόνο εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί στις περιοχές επιδημιολογικής επιτήρησης «3» και «4».

Όπως εξήγησε, μόνο με χαρτί εργοδότη που θα κατατίθεται στην ΕΡΓΑΝΗ και μέσω του οποίου θα πιστοποιείται η εργασία των υπαλλήλων, θα γίνονται αποδεκτές οι μετακινήσεις μετά τα μεσάνυχτα.

«Το μόνο έγγραφο που θα υπάρχει είναι οι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ ότι εργάζεται κι ότι τον απασχολεί η επιχείρηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα επιτρέπεται η μετακίνηση και σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά τις εξής περιοχές:

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη:Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια
Επόμενο άρθροΠάνω από 800 βλήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λιμάνι της Μονεμβασιάς-Επιχείρηση εξουδετέρωσής τους