Υποχρεωτικές είναι από σήμερα 1η Οκτωβρίου έως και τον Απρίλιο κάθε έτους οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ωστόσο, η υποχρεωτικότητα καθορίζεται από τις καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την απόφαση η τήρηση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων μέσων (χιονοαλυσίδες, κουβέρτες, κλπ) είναι υποχρεωτική μόνο όταν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις από τις αρμόδιες αρχές (Αστυνομικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Τροχαίας, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), που προβλέπει ότι οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιβάλλουν οι οδηγοί να φροντίζουν να είναι προετοιμάσμενοι.

Αυτό σημαίνει πως όταν οι κλιματολογικές συνθήκες δεν το απαιτούν και εφόσον δεν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις, οι οδηγοί δεν έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα αντιολισθητικά μέσα στα οχήματα τους.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε, το πρόστιμο αν δεν έχετε αντιολισθητικές αλυσίδες ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΤαυτοποιήθηκαν οι εγκέφαλοι σπείρας που έκανε εικονικές αγοραπωλησίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πέλλα
Επόμενο άρθροΛέσβος – Δραματική έκκληση συγγενών 57χρονου σε κώμα: «Εξαιρέστε από την αναστολή τον νευροχειρουργό Ε. Μπαϊραμίδη μήπως σωθεί ο άνθρωπος μας»