Αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι για το «καλάθι του Πάσχα»- Μιλούν για κακή ποιότητα κρέατος και παράνομες ελληνοποιήσεις

Πλήγμα για τους κτηνοτρόφους το καλάθι του Πάσχα, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ). Επισημαίνει πως το «καλάθι» θα μειώσει περαιτέρω το εισόδημα και θα αυξήσεις τις εισαγωγές φθηνού και κακής ποιότητας κρέατος.

«Πάρτι» ελληνοποιήσεων βλέπει ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων γεγονός που ζημιώνει τόσο τον καταναλωτή όσο και τον Έλληνα παραγωγό – Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα είδη που θα συμπεριλαμβάνει το νέο μέτρο
Σε βάρος του καταναλωτή τελικά θα λειτουργήσει το καλάθι του Πάσχα σε ό,τι αφορά το αρνάκι, όπως υποστηρίζει στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Παναγιώτης Πεβερέτος, κάνοντας λόγο για “παιχνίδια” ελληνοποιήσεων στην αγορά, που μέσα από τέτοιες διαδικασίες, θα γίνονται ακόμα πιο έντονα, με συνέπεια ο παραγωγός να μην μπορεί να πουλήσει και ο καταναλωτής να αγοράζει κρέας ελληνοποιημένο, πληρώνοντάς το στην πραγματικότητα ακριβότερα σε σχέση με την κανονική του τιμή. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον παλαίμαχο αγροτοσυνδικαλιστή, οι αιγοπροβατοτρόφοι της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας “ξεφορτώνονται” τα ζώα τους την περίοδο του Πάσχα και ίσως να μην υπάρξουν ελλείψεις όχι από την επάρκεια του κρέατος αλλά από τη μείωση της ζήτησης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!

«Καταλαβαίνουμε την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων καταναλωτών. Δεν μπορούν να αγοράσουν το αρνί στα 13 ευρώ το κιλό. Ας “συμπιέσουν” όλοι λοιπόν τις τιμές τους. Να “συμπιέσουμε” κι εμείς, να το δώσουμε 8 ευρώ το κιλό, ή και λιγότερο. Και να πάρει ο καταναλωτής το αρνί σε λογικές τιμές». Μάλιστα, στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΕΚ λέει ότι στην πραγματικότητα δεν μπορεί ούτε με την τιμή αυτή ο κτηνοτρόφος να καλύψει το κόστος παραγωγής. «Αν φανταστείτε ότι ένα αρνί για να γίνει 10 κιλά θα πρέπει να φάει τουλάχιστον 50 κιλά γάλα από την προβατίνα. Βάλε και τα υπόλοιπα, που αρχίζει να τρώει σανό, άχυρα, καρπούς. Βάλε τη δουλειά μας κ.λπ. Δεν μπορούμε να δώσουμε το κρέας σε χαμηλότερη τιμή». Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Πεβερέτο, για να πληρωθεί σωστά ο παραγωγός το αρνί του, θα πρέπει να το πληρωθεί σε τιμή πάνω από 9 ευρώ το κιλό. «

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που απέλυε εργαζόμενους ως… «Γκιουλενιστές»
Επόμενο άρθροΜινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη