ΗΧΗΤΙΚΟ-Αντιδράσεις και ερωτηματικά από δωρεά … «Τούρκων» επιχειρηματιών – στελεχών του DEB, στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση ότι ο Δήμος Ξάνθης και συγκεκριμένα αρχικά η Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο, αποδέχτηκαν τη δωρεά κινητής μονάδας γεννήτριας οξυγόνου που τοποθετήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και που προέρχεται ωστόσο από την χρηματοδότηση στελεχών του Τουρκικού κόμματος DEB.

Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Στάθης Παπαδόπουλος ο οποίος μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στην Δέσποινα Μποτίτση αποκάλυψε ότι η προσπάθεια χρηματοδότησης του νοσοκομείου είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο.

«Ξεγέλασαν το Δημοτικό Συμβούλιο είπε χαρακτηριστικά το οποίο έδωσε τελικά και το πράσινο φως. « Έγινε απόκρυψη των στοιχείων δεν ανέφεραν την πηγή προέλευσης των χρημάτων»  ανέφερε ο Στάθης Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι το θέμα αναμένεται να δημιουργήσει κλίμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας που θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν .

Το θέμα επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ που παρενέβη στην εκπομπή.

«Θα μπορούσε το νοσοκομείο να προμηθευτεί από μόνο την μονάδα, η αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 62.000 ευρώ . Είναι ντροπή και για το ελληνικό κράτος αυτό που έγινε. Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και  να παραιτηθούν» υποστήριξε ο κ. Πασχάλης Λύρατζης.

«Θα κάνουμε ένσταση για ανάκληση της απόφασης καθώς μέσα σε όλα αυτά δεν έγινε σωστά και η διαδικασία αποδοχής από την οικονομική επιτροπής Ξάνθης».

Ακούστε το αποκαλυπτικό ΗΧΗΤΙΚΟ εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Κ. Βελόπουλου για τις λαθροχειρίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επόμενο άρθροΚΤΕΟ: Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας τους – Δείτε μέχρι πότε.