Αντιδράσεις από την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με φόντο την αποφυλάκιση Λιγνάδη

Aίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε ό,τι αφορά στην δικαιοσύνη, κατά την ομιλία της, στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Με φόντο τις διαμαρτυρίες για την αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για «θεσμικά αντίβαρα που αποτελούν θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στο λαϊκισμό, τις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς».

Η ομιλία της στη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, είναι μία ακόμη τέτοια περίπτωση. Η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποφασίζει «με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους». Αυτή η φράση , αυτές τις ημέρες με το θέμα Λιγνάδη να έχει ενοχλήσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, προφανώς και ενόχλησε.

 

Προηγούμενο άρθροΗ. Ηλιακόπουλος για φωτιά στη Δαδιά: «Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, δεν διαφύλαξαν το στολίδι του Έβρου -Το έγκλημα του εμπρησμού εξ αμελείας τελείται δια παραλείψεως»
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Μάχη με τις φλόγες στη Μόλα Καλύβα – Υπό έλεγχο η φωτιά στον Μαρμαρά