Ανοίξτε τις εκκλησίες : Έντονες διαμαρτυρίες Μητροπολιτών.

Ιεράρχες και χριστιανικά σωματεία διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως δεν θα ανεχθούν οι εκκλησίες να είναι κλειστές τα Χριστούγεννα, όπως επιθυμεί η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι.

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ενόψει της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα κήρυξε την Εκκλησία υπό διωγμό λέγοντας στον Focus FM ότι από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες.

«Θα ήμασταν άφρονες και απερίσκεπτοι αν δεν μας προβλημάτιζε το θέμα της υγείας. Προτρέπουμε τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει οι επιστήμονες. Το θέμα όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνον, σώμα και υλη. Είναι και πνεύμα, και πολλοί είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται το κλείσιμο, την ψυχική κόπωση και ξέρουν ότι μόνον κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία μπορούν να ξεκουραστούν.  Αυτό δεν είναι παράλογο και θα  πρέπει αυτό να το κατανοήσουν όλοι».

Ο μητροπολίτης δήλωσε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι ναοί με το μέτρο της αναλογικότητας. «Ζήτησα με μάσκα, με μέτρα προστασίας να μπαίνει ένας ένας στον ναό , να προσκυνούν και να βγαίνουν από την άλλη και μου είπαν αυτό αποκλείεται. Σε ακτίνα 200 μέτρων θα είναι αστυνομικός κλοιός. Ούτε κερί δεν θα μπορούν να ανάψουν, το κερί έχει κορωνοϊό; » αναρωτήθηκε.

O Μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων, φέρεται ότι έδωσε εντολή από σήμερα και έως τις 14 Δεκεμβρίου οι Εκκλησίες της περιοχής να είναι ανοιχτές, ενάντια στις απαγορεύσεις.

Προηγούμενο άρθροΤαχυμεταφορές: Βομβαρδισμός παραγγελιών – Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.
Επόμενο άρθροΚυρώσεις ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας για τους ρώσικους S-400.