Άνοιξε ο δρόμος για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τα Funds – Δημοσιεύτηκε η απόφαση της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

Άνοιξε και επίσημα ο δρόμος για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τα funds στο όνομα τους σε ακίνητα τα οποία έχουν αποκτήσει με εξαγορά.

Η πλήρης Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 1/2023 απόφασή της που αφορά την δυνατότητα που έχουν διαχειριστές των funds να είναι οι ίδιοι διάδικοι.

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία (56-9) υπέρ των νομικών θέσεων των funds. Η Ολομέλεια, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Στην απόφαση του Αρείου Πάγου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφαίνεται ότι κατά την παράλληλη και συνδυαστική εφαρμογή των Ν. 4354/2015 και Ν. 3156/2003, οι Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (Ε.Δ.Α.Δ.Π) έχουν την κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση του άρθρου 2 παρ. 4 του Ν. 4354/2015, προς άσκηση κάθε ένδικου βοηθήματος και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας προς είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, ανεξάρτητα από το ειδικότερο νομικό πλαίσιο, με βάση το οποίο συντελείται η μεταβίβαση των υπό διαχείριση απαιτήσεων, δηλαδή ακόμη και όταν η μεταβίβαση των απαιτήσεων και η ανάθεση της διαχείρισής τους στις εν λόγω εταιρείες συντελείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003 για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων».

Προηγούμενο άρθροΤρεις συλλήψεις σε επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εθελοντές αναλαμβάνουν τον καθαρισμό τμήματος του Γαλλικού ποταμού