Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για αναστολή εργασίας και τηλεργασία.

Άνοιξε χθες το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων/εργοδοτών κλειστών με κρατική εντολή ή πληττόμενων, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, για τον μήνα Νοέμβριο 2020.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων των 800 ευρώ ή τμήματος αυτών θα γίνουν σταδιακά αλλά προτεραιότητα θα έχουν οι εργαζόμενοι στις κλειστές επιχειρήσεις. Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου μπορούν να γίνονται και οι διορθώσεις.

Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή, το υπουργείο δεσμεύτηκε πως οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 27 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, για τον μήνα Νοέμβριο, και μόνο γι’ αυτήν την περίπτωση και προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις των επιχειρήσεων για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων πρέπει να υποβληθούν (από 15/11/2020) έως και τις 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος και μέχρι τις 24/11 πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις και οι εργαζόμενοι των κλειστών επιχειρήσεων.

Προηγούμενο άρθροΧαλάει ο καιρός από το βράδυ με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες.
Επόμενο άρθροΙερά Σύνοδος : Σκληρή ανακοίνωση κατά “ορισμένων ΜΜΕ που δεν παύουν να στοχοποιούν τους ορθόδοξους χριστιανούς”