Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία

Στην Τουρκία είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον καθώς διεξάγονται προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τους αναλυτές να τις χαρακτηρίζουν τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00, κλείνουν στις 17.00 , ενώ μετά τις 21.00, θα είναι δυνατές οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα. Φαβορί στην κούρσα διαδοχής στην προεδρία φέρεται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Χθες, στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις  στην Κωνσταντινούπολη ο απερχόμενος πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να τον ανατρέψουν.

Η προεκλογική εκστρατεία Ερντογάν επικεντρώθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και σε έργα υποδομής, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση θα ανατρέψει αυτά τα έργα προόδου.

Εκτός αυτών, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρει ότι η τουρκική αντιπολίτευση δέχεται εντολές από τη Δύση και ότι η αντιπολίτευση θα υποταχθεί στις επιθυμίες δυτικών κρατών στην περίπτωση που αυτή εκλεγεί.

 

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚ.Μητσοτάκης: «Τέλος στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ»