Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία

Βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη γειτονική Ιταλία.

Από τις 8:00 το πρωί ώρα Ελλάδος 50.869.304 Ιταλοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, για τις πρόωρες εκλογές που προκηρύχθηκαν μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι τον Ιούλιο.

Το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι “Αδέλφια της Ιταλίας” (Fratelli d’Italia), το κόμμα, Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και η Forza Italia, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κοντά στο να εξασφαλίσουν πλειοψηφία για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το 51,74% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου είναι γυναίκες, και το υπόλοιπο 48,26% άνδρες, ενώ 4.741.790 είναι απόδημοι Ιταλοί. Συνολικά, σε όλη την ιταλική επικράτεια, τα εκλογικά τμήματα είναι 61.566, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων φιλοξενείται σε σχολικά συγκροτήματα.

Ο εκλογικός νόμος με τον οποίο διεξάγεται η σημερινή αναμέτρηση εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2018 και βασίζεται κατά δυο τρίτα στην απλή αναλογική και κατά ένα τρίτο στο πλειοψηφικό.

Μόλις κλείσουν οι κάλπες, τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας πρόκειται να παρουσιάσουν σειρά Exit Poll, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρωί.

 

Προηγούμενο άρθροΠολυώρες διακοπές ρεύματος σήμερα σε περιοχές της Θεσσαλονίικης
Επόμενο άρθροΚλειστή η οδός Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη λόγω ημιμαραθώνιου