Ανοιχτή απο σήμερα για όλα τα ΑΦΜ η πλατφόρμα “gov.gr wallet” για ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Ανοιξε από σήμερα για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ΑΦΜ, η εφαρμογή Gov.gr Wallet για τη δημιουργία και αποθήκευσης των δελτίων ταυτότητας και διπλωμάτων οδήγησης σε ψηφιακή μορφή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 374.000 ψηφιακές ταυτότητες και 287.000 ψηφιακά διπλώματα.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης που εκδίδονται μέσω του gov.gr είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Ωστόσο δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Για την δημιουργία ψηφιακού δελτίου ταυτότητας και άδειας οδήγησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Προηγούμενο άρθρο«Κατάφωρα προκλητική» κατα τον Άντονι Μπλίνκεν η αντίδραση του Πεκίνου στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Έρχεται το EISPRAXIS που σε περιπτώσεις οφειλών θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ