Ανησυχητικά στοιχεία // Υψηλό το ποσοστό των ανηλίκων με φόβο και άγχος – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Ανησυχητικά τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα ετήσια στατιστικά στοιχεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το 2021, με ένα νέο δεδομένο στη λίστα …τον φόβο και το άγχος των ανηλίκων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος,  εντός του περασμένου έτους καταγράφηκε μεγάλος αριθμός αιτημάτων για διαχείριση φόβου και άγχους (9,72%).

«Πρώτη φορά καταγράφεται στο “Χαμόγελο”… είναι “πρωτοεισακτέο”, να το πω έτσι, στα δεδομένα μας», ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει την αγωνία των παιδιών, το φόβο των εφήβων και την κρίση, όπως λένε και οι ίδιοι, που περνάνε. Εκτίμησε ότι τα εν λόγω συναισθήματα οφείλονται και στις συνθήκες που διαμόρφωσε η covid-19 καθώς «δεν γνωρίζουν ποιο είναι το μέλλον τους, δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν, είναι ασαφή τα πάντα…».

Ο κ. Γιαννόπουλος γνωστοποίησε επιπλέον ότι το 45,47% των κλήσεων για ψυχολογική υποστήριξη εντός του 2021 ήταν από παιδιά. «Μας καλούν τα ίδια τα παιδιά και μας ζητάνε βοήθεια» ανέφερε σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι θέλουν να μιλήσουν».

«Ένα παιδί την ημέρα περίπου έχει δηλώσει αυτοκτονικό ιδεασμό το 2021» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος ενώ όπως είπε ένα με δύο  παιδιά την ημέρα παίρνουν (σ.σ. τηλέφωνο) γιατί έχουν σοβαρά προβλήματα με το bullying.

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλάνε τα παιδιά γιατί έτσι μπορούμε να τα στηρίξουμε», πρόσθεσε.

Προηγούμενο άρθροΤΩΡΑ: Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚαταγγελία στον Focus FM: “Ο αυχένας μου κρέμεται από μία κλωστή και περιμένω 2 χρόνια να χειρουργηθώ” – ΗΧΗΤΙΚΟ