Άνγκελα Μέρκελ: «Δεν διαπραγματεύεται το Βερολίνο για το Brexit αλλά η Κομισιόν»

«Το Brexit το διαπραγματεύεται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι η Γερμανία», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, όταν καλούμενη να σχολιάσει δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ίδια είναι αυτή που φέρει την κύρια ευθύνη για τη μέχρι τώρα αποτυχία συμφωνίας.

«Δεν διαπραγματεύτηκα καθόλου εγώ. Διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο (ειδικός διαπραγματευτής) Μισέλ Μπαρνιέ για όλους μας»,δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η διαπραγματευτική θέση της ΕΕ δεν έχει αλλάξει».

«Είναι σαφές ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη. Η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την εσωτερική αγορά και πρέπει να προσέξουμε, ώστε με την πάροδο του χρόνου, όταν θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη η διαφορά μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ σε ό,τι αφορά το νομικό καθεστώς, να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού», διευκρίνισε η Άγγελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. «Κάθε δυνατότητα για αποτέλεσμα είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτη», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτης Κέρκυρας: «Ο κορωνοϊός είναι πρόσχημα για να μην κοινωνούμε» (BINTEO)
Επόμενο άρθροΚυρίαρχος στο ντέρμπι ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη