Άνεργοι και σε απόγνωση 3.000 ξεναγοί. Διακόπτουν τις σπουδές των παιδιών τους λόγω οικονομικών προβλημάτων// ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Την αγανάκτηση του ξεχασμένου από την κυβέρνηση κλάδου των ξεναγών εξέφρασε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης.
Η κ. Αναστασία Γαϊτάνου τόνισε πως εδώ και ένα χρόνο 3.000 ξεναγοί παραμένουν άνεργοι χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος, ενώ αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τα ένσημά τους οπότε δεν δικαιούνται το επίδομα ανεργίας.

«Είμαστε χωρίς βοήθεια, χωρίς τίποτα, από το Νοέμβριο του 19 έχουν να εργαστούν στην πλειοψηφία τους οι ξεναγοί. Το μόνο που λάβαμε είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάρτιο- Απρίλιο του 2020 και ξαναπήραμε χρήματα για Σεπτέμβρη – Οκτώβρη. Τα βγάζουμε πέρα με 120 ευρώ το μηνά δηλ κάτω από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα” δήλωσε.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά που έκανε σε συνάδελφο της ξεναγό, η οποία αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του παιδιού της καθώς αδυνατούσε να καταβάλει το ενοίκιο για τη φοιτητική του στέγη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός:Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι σήμερα Τρίτη
Επόμενο άρθροΑττική:Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί λόγω της κακοκαιρίας