Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο για τα θύματα, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη, επισήμανε ότι «πριν από 30 χρόνια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, αναγνώρισε τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού και καθιέρωσε τη 19η Μαΐου, ως Ημέρα Μνήμης. Ως Ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός για να μην ξανασυμβούν στην σε όλη στην ανθρωπότητα τέτοιες φρικαλαιότητες».

«Όμως», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, «ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται. Θα τον δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας. Δεν μπορώ να μην πω, κλείνοντας, ότι πριν από λίγες εβδομάδες έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που προσπάθησε πάρα πολύ, έδωσε μεγάλη μάχη, αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Αιωνία του η μνήμη».

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα για απειλές μέσω διαδικτύου
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: «Να αναγνωριστεί η γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από τη σύγχρονη Τουρκία»