Ανδρουλάκης: «Έρχονται δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες, να ληφθούν τώρα μέτρα»

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στο προσυνέδριο για την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, Κυριακή 17 Απριλίου 2022. (ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζοντας τη μίνι περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς χθες επισκέφτηκε τα Γιαννιτσά.

Στο περιθώριο της περιοδείας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι το κόστος ζωής έχει γίνει ανυπόφορο και «η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει καταρρεύσει. Τώρα λοιπόν, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Έρχονται πολύ δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες. Η κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να μην παίρνει τέτοιες αποφάσεις και να έχει ως άλλοθι ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο.

Για την εντεινόμενη τούρκικη προκλητικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «έχουμε μπει σε μία νέα περιπέτεια με την Τουρκία και ως Ελλάδα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα η θεώρηση του κ. Μητσοτάκη, όταν συνάντησε τον κ. Ερντογάν πριν από κάποιους μήνες, ότι πάμε σε μία νέα εποχή σταθερότητας με την Τουρκία, ήταν εκτός πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις.

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν είναι πια το «μαύρο» πρόβατο της Ευρώπης
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ