Ανδρίτσαινα: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της τεράστιας χασισοφυτείας, 1,5 εκατ. θα ήταν τα κέρδη τους

Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου, στα τέλη Ιούνιου του 2021, όταν στη θέση Ρόβια σε ιδιαιτέρως δύσβατη περιοχή που γειτνιάζει με την Ανδρίτσαινα, αποκαλύφθηκε τεράστια οργανωμένη φυτεία κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ασφάλειας Πύργου.

Χθες, το μεσημέρι ένα χρόνο μετά, συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στο Κάστρο Βοιωτίας ο αλβανός «εγκέφαλος» της χασισοφυτείας μαμούθ, στην Ανδρίτσαινα. Χειροπέδες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, περάστηκαν και σε ένα ακόμα ομοεθνή του. Οι δυο συλληφθέντες καλλιεργούσαν 360 δενδρύλλια χασίς σε δασική έκταση στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, μετά τον εντοπισμό της χασισοφυτείας στα ορεινά της Ηλείας, ο αλλοδαπός που είχε την πλήρη ευθύνη του στησίματος και τον έλεγχο της, «μετακόμισε» και προχώρησε σε νέες συνεργασίες για την καλλιέργεια κάνναβης, εκτιμώντας πως οι διωκτικές αρχές αγνοούν τις κινήσεις του. Μαζί με τους συνεργούς του θα αποκόμιζαν περίπου 1,5 εκ. ευρώ από τη «δουλειά» στην Ηλεία, όπου καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως περίπου ενός μέτρου και 763 φυντάνια κάνναβης. Στα δυο παρατηρητήρια που είχαν στήσει οι καλλιεργητές, υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετική καραμπίνα και 25 φυσίγγια και ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας.
Για την υπόθεση της Ανδρίτσαινας από τον ανακριτή Ηλείας είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πέντε άτομα, τέσσερις αλβανούς, καθώς τα πλήρη στοιχεία τους είχαν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δυο αλλοδαποί εμφανίζονται ως κάτοικοι Αττικής, ωστόσο φρόντισαν να «εξαφανιστούν» από τα σημεία που δήλωναν ως μόνιμο τόπο κατοικίας, μετά την περυσινή επιχείρηση. Οι «4» καταζητούμενοι εικάζεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό με τους τρεις αλλοδαπούς ενδεχομένως να έχουν επιστρέψει στην Αλβανία. Στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, θα ενημερωθεί και η Ιντερπόλ.

Προηγούμενο άρθρο35χρονος που πήγε για ψαροντούφεκο βρέθηκε νεκρός
Επόμενο άρθροΗράκλειο: Χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη 21χρονης Ουκρανής