Ανδρέας Μουτζουρούλιας: Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία ήταν ένα λάθος, η χώρα μας δεν είχε τίποτε να κερδίσει απ’ αυτό – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο μίλησε στην εκπομπή του Στ. Δαμιανίδη στον FOCUS 103,6 FM ο δημοσιογράφος ο Ανδρέας Μουτζουρούλιας.

“Η Τουρκία για άλλη μία φορά ζήτησε πάλι τις μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις της, είδαμε και στην ανακοίνωση που έβγαλε η Τουρκική προεδρεία ότι μίλησαν για τα μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη, μίλησαν για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. Θεωρώ πως δεν υπήρχε ελληνοτουρκική συνάντηση αλλά ο κύριος Μητσοτάκης ήταν απεσταλμένος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και το λέω αυτό γιατί μέσα σ αυτή την κρίσιμη συγκυρία θέλουν ένα ήρεμο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Δηλαδή Οι ΗΠΑ θέλησαν να κάνουν ένα διπλωματικό δώρο στον Ερντογάν και τον ρυμουρκίσουν στο δυτικό στρατόπεδο θεωρώντας ότι ο Μητσοτάκης πήγε στον Ερντογάν με Νατοική και όχι ελληνοτουρκική ιδιότητα. Ο ΗΠΑ πάλι θέλουν «στο μαντρί» που λέμε την Τουρκία διότι υπάρχουν σχεδιασμοί και αυτό με ανησυχεί ιδιαιτέρως γιατί δε γνωρίζω τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε, και νομίζω ότι μόνο κακό θα κάνει στη χώρα μας αυτό το ταξίδι, ήταν αυτογκόλ του κ. Μητσοτάκη διότι πήγε να συζητήσει με μια χώρα η οποία συνεχώς διεκδικεί από την Ελλάδα, πρώτα απ΄ όλα αποστρατικοποίηση, στέλνει μετανάστες και επίσης δεν είδα τν κύριο Μητσοτάκη να μιλάει για το Κυπριακό. Με αυτό τον τρόπο νομιμοποιούμε την Τουρκία η οποία το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί”, ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι παραδώσαμε ΑΟΖ με αυτή τη συνάντηση ο κ. Μουτζουρούλιας εξέφρασε την ανησυχία του “επειδή οι ΗΠΑ θέλουν ηρεμία στα νερά του Αιγαίου θα υπάρχουν υποχωρήσεις και ίσως να υπάρξει και τέτοια συμφωνία, εξάλλου το έχουμε δει και από τον κ. Δένδια το προηγούμενο διάστημα που δήλωνε ότι η χώρα μας δεν ασχολείται με εξορύξεις και την ίδια στιγμή η Τουρκία κάνει έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο δηλαδή ενώ εμείς υποχωρούμε στ Αιγαίο ή Τουρκία συνεχίζει τις έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα”.

“Δεν είμαι”, υπογράμμισε, “πολύ αισιόδοξος για το μέλλον”.

Αναφορικά με την κινητοποίηση Πακιστανικών δυνάμεων σε τουρκικό έδαφος είπε ότι “από την περασμένη εβδομάδα ακούμε για κινητικότητα πακιστανικών δυνάμεων στον άξονα Τουρκίας, Πακιστάν και Κίνας”.

“Πριν 2 μήνες το Πακιστάν παρέλαβε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar από την Τουρκία, έλαβαν χώρα και ασκήσεις από κοινού τουρκικών και πακιστανικών δυνάμεων σε τουρκικό έδαφος. Επίσης πολλά δυτικά ΜΜΕ αναφέρουν ΄τι η Κίνα παρέχει μυστικά πυρηνική τεχνολογία στο Πακιστάν πράγμα που δείχνει ότι αυτές οι τρεις χώρες συνεργάζονται. Θεωρώ λοιπόν ότι η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν σχέδιο εναντίον της χώρας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι στη χώρα μας έχουμε πολλές χιλιάδες Πακιστανούς και κάποιοι απ αυτούς Οι Πακιστανοί την Κυριακή γιορτάζουν την ημέρα του Πακιστάν και θα πραγματοποιήσουν πάλι συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με την ανοχή των αρχών. Είναι πραγματικά επικίνδυνες αυτές οι καταστάσεις γιατί η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν εργαλιοποιήσει τους μετανάστες στη χώρα μας και ιδιαίτερα τους πακιστανούς και σε μια ενδεχόμενη σύγκρουσή μας με την Τουρκία θα δράσουν υπέρ της εντός του αστικού ιστού. Αυτά πρέπει να μας προβληματίζουν”, σημείωσε.

Τέλος, επισήμανε ότι “οι Ρώσοι τις τελευταίες μέρες αναφέρονται συνεχώς στα Bayraktar και λένε ότι έχουν ρίξει όλα τα Bayraktar που βρίσκονται στην Ουκρανία αναφέροντας ότι έχουν βρει τρόπο να τα καταρρίπτουν. Λένε επίσης ότι μπροστά σε μια ισχυρή άμυνα τα Bayraktar δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Επίσης σε ένα τουρκικό σάιτ αναφέρθηκε ότι είναι Τούρκοι οι χειριστές των Bayraktar στην Ουκρανία. Υπάρχει μάλιστα και σχετικό βίντεο που οι χειριστές ακούγονται να μιλούν τούρκικα και να λένε “Μπράβο χτυπήσαμε τους Ρώσους”.

Προηγούμενο άρθροΓέροντας Μεθόδιος: “”Η καρδιά μας είναι ελληνική, η πίστη μας είναι Ορθόδοξη. Και αυτό δεν αλλάζει ούτε με το θάνατο, ούτε με το διωγμό” – ΒΙΝΤΕΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΠατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν κρατούσε τον σταυρό για να μην φέρει την ΠτΔ σε δύσκολη θέση – ΒΙΝΤΕΟ