Ανδρέας Μουτζουρούλιας: “Η Τουρκία συνεχίζει την ίδια τακτική. Και το ερώτημα είναι τι πάει να συζητήσει ο κος Μητσοτάκης” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM 

“Η κρίση στην Ουκρανία χτυπάει και την τσέπη του Έλληνα πολίτη. Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM και στον Στέφανο Δαμιανίδη, ο αναλυτής-δημοσιογράφος Ανδρέας Μουτζουρούλιας.

“Υπάρχει ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων πολιτών, που πνίγονται οικονομικά. Και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από το ελληνικό κράτος. Η κατάσταση είναι τραγική και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. Θέλω να σας πω ότι εχθές τα Τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Ελλάδα, υποθάλπει την “τρομοκρατία” των Κούρδων τους οποίους εκπαιδεύει στο Λαύριο. Η Ελλάδα δεν πήρε θέση. Εχθές είχαμε ξανά παραβιάσεις, ενώ γνωστή ΜΚΟ, υπηρετώντας την τουρκική προπαγάνδα, κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αστυνομικοί απωθούν και χτυπούν μετανάστες. Με ποιους πάμε να συζητήσουμε;”, αναρωτήθηκε.

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη ο κος Μουτζουρούλιας δήλωσε: “Η Τουρκία διεύρρευσε ότι θα υπάρξει συνάντηση. Στη συνέχεια το επιβεβαίωσε ο κος Τσελίκ, ενώ μέχρι στιγμής η Αθήνα ούτε το επιβεβαιώνει, ούτε το διαψεύδει. Ο Τσελίκ εχθές είπε ότι η Τουρκία έχει ευαισθησία στη “γαλάζια πατρίδα”, μίλησε για την υφαλοκρηπίδα και την αποστρατικοποίηση των νησιών. Θα καθίσει η χώρα μας να συζητήσει γι’ αυτά τα ζητήματα; Ένα άλλο θέμα είναι οι δηλώσεις περι απόκτησης τέταρτου γεωτρύπανου, για έρευνες στη Μαύρη θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο. Εμείς δε θέλουμε να βγάλουμε φυσικό αέριο και από την άλλη η Τουρκία συνεχίζει την ίδια τακτική. Και το ερώτημα είναι τι πάει να συζητήσει ο κος Μητσοτάκης.”

Ο κος Μουτζουρούλιας μίλησε και για τους S-300 που ως γνωστόν είναι ρωσικής κατασκευής και ανέφερε ότι “θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση που το αμυντικό αυτό σύστημα χρειαστεί ανταλλακτικά”

“Έχουμε κι άλλα ρωσικά συστήματα κι εμείς και η Κύπρος. . Προφανώς δε θα έχουμε ανταλλακτικά. Αν και οι δηλώσεις που έκανε η κα Ζαχάροβα είναι απαράδεκτες, είναι αναμενόμενη μια τέτοια απάντηση μετά από την κίνησή μας να στείλουμε όπλα στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι θα έχουμε προβλήματα με τα οπλικά συστήματα στο άμεσο μέλλον”, πρόσθεσε.

“Για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν αναπτύσσει εγχώρια αμυντική βιομηχανία; Η Τουρκία πριν 25 χρόνια δεν είχε τίποτα, έκαναν όμως πλάνο και σήμερα έχει τα δικά της οπλικά συστήματα. Εμείς δεν φτιάχνουμε ούτε σφαίρες. Θα πρέπει επιτέλους οι ελληνικές κυβερνήσεις να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βοιμηχανίας που θα μας φέρει μόνο κέρδος”, είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθρο21.121 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροΠατέρας Ελπίδιος: “Για την Ευρώπη περνούν μπροστά μου εικόνες ερειπίων. Για την Ελλάδα περνούν μπροστά μου εικόνες πείνας και εξαθλίωσης” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM