Ο οίκος Moody’s που θεωρείται ο πιο «σκληρός» Οίκος Αξιολόγησης αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα.

Οι δύο βασικοί λόγοι για την αναβάθμιση, όπως ανέφερε ο οίκος σε ανακοίνωσή του, είναι:

«Πρώτον, ότι οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στηρίζουν μία βιώσιμη βελτίωση της θεσμικής ισχύος και έχουν ήδη φέρει απτή πρόοδο σε τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της φορολογικής διοίκησης και της μάχης κατά της διαφθοράς. Ο κίνδυνος αντιστροφής αυτών των σημαντικών βελτιώσεων είναι χαμηλός.

Δεύτερον, ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα χρόνια είναι θετικές παρά τον βραχυπρόθεσμα αρνητικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορωνοϊού, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας που έγινε με τηλεδιάσκεψη τόνισε:

«Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody’ s αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία».

Παράλληλα οι τιμές των ελληνικών ομολόγων κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και είναι ενδεικτικό ότι το 2ετές έπεσε σε αρνητικό επιτόκιο 0,03%. Η τιμή του 5ετούς κινείται στο 0,075%, του 10ετούς στο 0,773% και τους 15ετούς στο 1,084%.

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη με 74 κιλά κάνναβης στα χέρια!
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος για τις δηλώσεις Μητσοτάκη για την αναβάθμιση από τον οίκο Moody’s: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πανηγυρισμοί»