Αναστάσιος Λαυρέντζος: «Τα στοιχεία της απογραφής κρύβουν την πραγματική εικόνα του δημογραφικού που είναι χειρότερη»

Στο δημογραφικό της χώρας μας μετα και τη δημοσιοποίηση από την ΕΛΣΤΑΤ των στοιχείων της τελευταίας απογραφής του πληθυσμού αλλά και στην ποαράνομη μετανάστευση και τη βιομηχανία μεταναστευτικών ροών που έχει στήσαει η Τουρκία αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή του Focus FM “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και στη Δέσποινα Μποτίτση ο συγγραφέας – αναλυτής Αναστάσιος Λαυρέντζος.

«Τα στοιχεία αυτά μάλλον κρύβουν την πραγματική εικόνα, η πραγματική εικόνα είναι χειρότερη για δύο λόγους. Πρώτον γιατί, τη δεκαετία που πέρασε, δηλαδλή από το 2011 που ήταν η προηγούμενη απογραφή μέχρι το 2021, είχαμε μια σημαντική έξοδο Ελλήνων στο εξωτερικό, η οποία φτάνει περίπου στις 400 χιλιάδες. 450 χιλιάδες περίπου. Καθαρή εκροή. Στην ίδια περίοδο, αν κανείς πάρει στοιχεία που δημοσιεύει σε ετήσια βάση η ΕΛΣΤΑΤ, και μιλάω για τις γεννήσεις και τους θανάτους και από αυτά αφαιρέσεις τις γεννήσεις αλλοδαπών, θα δει ότι η μείωση του ελληνικού πληθυσμού είναι μείον 435 χιλιάδες. Μόνο από τη διαφορά γεννήσεων και θανάτων. Αυτό είναι από τα στοιχεία 2009-21, τα δημοσιευμένα. Και υπολογείστε άλλους τόσους που έφυγαν στο εξωτερικό, μιλάμε περίπου για 800-900 χιλιάδες είναι η μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Μέσα σε μία δεκαετία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευση και το ρόλο της Τουρκίας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μιλάμε για μια διαδικασία μετάλλαξης της Ελλάδος, μιλάμε για την υλοποίηση των σχεδίων που έχει η Τουρκία, γιατί εδώ, το οξύμωρο ξέρετε, είναι ότι αυτούς τους πληθυσμούς μας τους στέλνει η Τουρκία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι άνθρωποι που έρχοναι από το Μπαγκλαντές, από το Πακιστάν, από το Κονγκό, από τη Γουινέα, από τη Σομαλία, από δεκάδες διαφορετικές χώρες, φτάνουν, ως επί το πλείστον, με αεροπορικές πτήσεις στην Κων/πόλη. Και στη συνέχεια με τα γνωστά κυκλώματα, διοχετεύονται και αφού έχουν περάσει 5-6 χώρες με το αεροπλάνο, εν πτήσει, εμφανίζονται στα ελληνικά νησιά και ζητάνε προσφυγικό άσυλο. Μιλάμε για μια βιομηχανία η οποία κάνει κατάχρηση της έννοιας του προσφυγικού δικαιώματος και πίσω από αυτή κρύβεται ένα μεγάλο σύστημα παράνομης μετανάστευσης το οποίο καταλήγει στην Ελλάδα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΆρνηση.. επι της αρχής απο την Αθήνα στην πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% στο φυσικό αέριο
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Κοκολάκης: «Παίρνουμε αεροπλάνα που δεν πετάνε με ανέμους και προσλαμβάνουμε βατραχανθρώπους για τις δασικές πυρκαγιές»