Το υπουργείο Εργασίας δεν παράτεινε την ειδική ρύθμιση για τους μη μισθωτούς (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους) προκειμένου να τακτοποιηθούν ταμειακά και να μπορέσουν να ανανεώσουν χωρίς πρόβλημα την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Έτσι λήγει σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου  η ασφαλιστική ικανότητα για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών τους.

Σύμφωνα με τον Φορέα:

1) Οι Μη Μισθωτοί ασφαλισμένοι του Φορέα, κάνοντας χρήση της ευνοϊκότερης ρύθμισης -που νομοθετήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και είναι σε ισχύ- μπορούν να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, καταβάλλοντας ΜΟΝΟΝ το ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές του κλάδου υγείας έτους 2022 και ΟΧΙ εξοφλώντας ολοσχερώς τις εισφορές έτους 2022 ή ρυθμίζοντας τυχόν άλλες οφειλές τους. Ενδεικτικό είναι πως με αυτή την ευεργετική διάταξη διευρύνθηκε κατά 20% ο αριθμός των ασφαλισμένων στους οποίους χορηγήθηκε ασφαλιστική ικανότητα.

 

Προηγούμενο άρθροΥΠΕΣ: Χωρίς περιορισμούς οι εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης
Επόμενο άρθροΕίμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει αλιευτικές ζώνες απο το 2012 και αφήνουμε τους Τούρκους ψαράδες να μπαίνουν σε ελληνικά νερά – Κυριάκος Βελόπουλος σε ΕΡΤ1