Αναποτελεσματικά τα εμβόλια μετά τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα; Σύσκεψη στον ΠΟΥ για την αφρικανική παραλλαγή

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με θέμα την παραλλαγή της Μποτσουάνα, η οποία προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες καθώς είναι άγνωστο αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη καταπολεμάτε με τα εμβόλια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για την πλέον επικίνδυνη μετάλλαξη ενώ Βρετανοί υγειονομικοί κάνουν λόγο για διπλάσιο αριθμό μεταλλάξεων σε σύγκριση με τη «Δέλτα».

Χθες βράδυ η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε εκτάκτως να επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για έξι νοτιοαφρικανικές χώρες, Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Λεσότο, Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), Ζιμπάμπουε και Μποτσουάνα.

Το ανησυχητικό είναι ότι η παραλλαγή «κουβαλά» 32 μεταλλάξεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι πολύ μολυσματική και φέρει περισσότερες τροποποιήσεις στην πρωτεϊνική ακίδα από άλλα στελέχη.

Προηγούμενο άρθροΤελικά ποιος λέει αλήθεια; Άλλα νούμερα ο Θάνος Πλεύρης και άλλα η Μίνα Γκάγκα
Επόμενο άρθροΒ.Παπαευαγγέλου: «Πιθανόν η τρίτη δόση να μην θεωρείται πια αναμνηστική, αλλά μέρος του βασικού εμβολιασμού»