Μια νέα πόλη καθώς και επέκτασή του σε μια έκταση 4.500 στρεμμάτων, πρόκειται να δημιουργηθεί στο δήμο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πολεοδομικής μελέτης που αποτελεί κρίσιμο βήμα πριν από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, έτσι ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Η διοίκηση του δήμου, που έτρεξε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, ικανοποιώντας αιτήματα εκατοντάδων πολιτών και επενδυτών που βρίσκουν ενδιαφέρον στην περιοχή, περιμένει τώρα την ολοκλήρωση του συμβατικού ελέγχου επί της πολεοδομικής μελέτης, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εκδοθεί ΦΕΚ. Η έγκριση επρόκειτο να δοθεί μέσα στον Ιούνιο, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση και η δημοσίευση στο ΦΕΚ ενδέχεται να γίνει στα τέλη του καλοκαιριού.

Με βάση το σχεδιασμό του δήμου Ωραιοκάστρου στην επέκταση εντάσσονται 4.500 στρέμματα που ήταν εκτός σχεδίου σε μια προσπάθεια να οριοθετηθούν το κομμάτια γης που είναι προς ανοικοδόμηση και τα οποία εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη. Οι εντάξεις των εκτάσεων αυτών άρχισαν το 2003, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια ξεκίνησαν διαδικασίες για το ρυμοτομικό σχέδιο, στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Για τη δημοτική αρχή εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι γίνεται σχεδιασμός των οικοδομικών τετραγώνων, για να χαραχθούν οι δρόμοι της νέας περιοχής επέκτασης, ενώ μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός των οικοπέδων, εντός των οικοδομικών τετραγώνων. Πρόκειται για οικόπεδα που θα σχεδιαστούν για κάθε ιδιοκτήτη. Η διαδικασία των χρήσεων γης έχει ολοκληρωθεί και έγινε ΦΕΚ 31 Μαρτίου 2024.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας: «Σταθεροποιείται και ενισχύεται θα έλεγα εν μέρει ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής»
Επόμενο άρθροΠυρκαγιές ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα