Ξεπέρασαν τις 250.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την Τρίτη 11 Ιουλίου, αναρτήθηκαν στην ενότητα «Εξέλιξη» τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων του Προγράμματος «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα».

Οι αιτούντες μπορούν να αναζητήσουν στις λίστες ανά Περιφέρεια τη συνολική βαθμολογία και κατάσταση της αίτησής τους. Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος η υποβολή ενστάσεων μπορεί να γίνει από την Τετάρτη 12 Ιουλίου (00:01) έως Τρίτη 18 Ιουλίου (23:59).

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – ΑλλάΖΩ Θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα:

– Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας,

– Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με τον νέο ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.),

– Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ευρώπη ασφυκτιά κάτω από υπερβολική ζέστη-Στα ύψη ο υδράργυρος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Επόμενο άρθροΚ. Χατζηδάκης:«Όσο καθυστερεί η φορολογική δήλωση, δεν έχει market pass»