ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ “ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ “ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έλαβε απάντηση από την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον για τον ρόλο των ΜΚΟ στο λαθρομεταναστευτικό και τις λεγόμενες «κλειστές» δομές. Η ειλικρινής απάντηση της Επιτρόπου αποκαλύπτει πλέον την αλήθεια τόσο για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ, αλλά κυρίως για τις δομές μεταναστών, οι οποίες τελικά ούτε στα χαρτιά δεν είναι κλειστές.

Όπως αναφέρει η κυρία Γιόχανσον, η Επιτροπή έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις ελληνικές αρχές ότι οι νέες εγκαταστάσεις υποδοχής που χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ δεν θα είναι κλειστές δομές. Η ειλικρίνεια της Επιτρόπου επιβεβαιώνει την Ελληνική Λύση και ειδικά τον Πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο που καταγγέλλει επανειλημμένως το ψέμα της ελληνικής κυβέρνησης για δήθεν κλειστές δομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει και δεν χρηματοδοτεί κλειστές δομές στην Ελλάδα, ενώ η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται ότι οι αιτούντες άσυλο θα μπορούν να εισέρχονται στις εγκαταστάσεις υποδοχής και να εξέρχονται από αυτές.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Εμμανουήλ Φράγκος είχε καλέσει την Επιτροπή να δώσει μια απάντηση στην εκρηκτική κατάσταση της Μόριας και στις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ. Οι πρόσφατες φωτιές στη Μόρια της Λέσβου ήταν ακόμη μία ένδειξη ότι ο υπερπληθυσμός των νησιών, το λαθρεμπόριο που ανθεί στο Αιγαίο, οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται και δρουν ανεξέλεγκτα, ο ρόλος της Τουρκίας ως διακινητή, η πολιτική των ανοικτών συνόρων και η μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό, που μπορεί να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή

Η απάντηση της Επιτρόπου για το πλαίσιο χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ στην Ελλάδα, επιρρίπτει την ευθύνη στα Κράτη Μέλη, που είναι υπεύθυνα για τη διοργάνωση προσκλήσεων υποβολής προτάσεων των προγραμμάτων. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) μπορούν να είναι οι κύριοι δικαιούχοι μόνο στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων, ενώ στα Ευρωπαϊκά χρήματα έκτακτης βοήθειας δύναται να συμμετέχουν μόνο ως συνδικαιούχοι. Επομένως η ειλικρινής απάντηση της Επιτρόπου αποκαλύπτει ότι οι ΜΚΟ εισπράττουν διαχρονικά εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, πάντα με εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος θα συνεχίσει να στηρίζει τους Έλληνες ακρίτες του Αιγαίου, που δοκιμάζονται καθημερινά από τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και τις παθογένειες του ευρωπαϊκού συστήματος αντιμετώπισης των ανεξέλεγκτων εισροών υπηκόων τρίτων χωρών. Επίσης ως Έλληνας Ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να προτάσσει το σχέδιο της Ελληνικής Λύσης και του Προέδρου Κυριάκου Βελόπουλου για ανοιχτές δομές μόνο σε ακατοίκητα νησιά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε την ερώτηση εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Σε εκείνο το δωμάτιο του ογκολογικού νοσοκομείου, η τύχη μου χαμογέλασε ξανά». Μελίνα, 17, παιδί ευχής.
Επόμενο άρθρο43χρονος στον Λαγκαδά προσπάθησε να κλέψει κλαρκ με γερανοφόρο όχημα.