Ανακοίνωση του τμήματος αγροτικής πολιτικής της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία “Ιανός” στη Θεσσαλία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Κινήσεις πανικού χαρακτηρίζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με τις αποζημιώσεις της θεομηνίας του Ιανού.

Μοίρασαν χρήματα για επικοινωνιακούς λόγους (λες και ήταν δικά τους) πριν περάσουν οι εκτιμητές γεωπόνοι. Οι ζημιές που υπέστη η περιοχή, αλλού ήταν ολοκληρωτικές και αλλού όχι.

Η κορύφωση ήταν η εξής: Αγρότες πληγέντες δεν έλαβαν αποζημίωση ενώ αγρότες με μικρή ζημιά στην παραγωγή τους , την έλαβαν ολόκληρη.

Η κίνηση πανικού της πολιτικής ηγεσίας της ΝΔ και του πρωθυπουργού , ήταν να υποσχεθούν αποζημίωση στους πληγέντες του Ιανού στο 100% , ενώ οι πραγματικές εκτιμήσεις των γεωπόνων έδειξαν ζημιές μικρότερες από τις προκαταβολές σε ορισμένες περιοχές. Βασιζόμενοι μόνο στη λειτουργία του δορυφόρου, μοίρασαν χρήματα (τα λεγόμενα 100άρια/ στρ.) απερίσκεπτα και ανεύθυνα, με αποτέλεσμα να διχάσουν τον αγροτικό πληθυσμό και να δημιουργήσουν κατάσταση έντασης και αδικίας.

Η ανευθυνότητα και η ανικανότητά τους φαίνεται και από την προσπάθεια μετακύλησης της ευθύνης τους, σε γεωπόνους εκτιμητές (δε φταίω εγώ , πάντα φταίνε οι άλλοι).

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι κοντά στο πρόβλημα των πληγέντων του Ιανού και αναμένουμε μαζί με τους αγρότες την εξέλιξη στο έργο των εκτιμήσεων και την ολοκλήρωση πληρωμής των αποζημιώσεων.

Προηγούμενο άρθροΓεωγραφική κατανομή: 74 τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Για πρώτη φορά λειτουργεί ιατρείο στην Εξοχή.